Blog

Wiet bestellen – uitleg verschil hybrid , indica , sativa

Wiet bestellen – uitleg verschil hybrid , indica , sativa

Als je ooit een joint hebt gerookt, weet je dat het de moeite waard is om te beleven! En als je ooit iets hebt gelezen over de soorten wiet, dan heb je waarschijnlijk de drie woorden gehoord: indica, sativa en hybride.
Wiet bestellen – uitleg verschil hybrid , indica , sativa

Als je geen idee hebt wat deze drie termen betekenen, maak je dan geen zorgen. Omdat we alle antwoorden hebben waarnaar u op zoek bent.

In dit korte bericht zullen we alle verschillen tussen indica, sativa en hybride soorten in gewoon Engels uitleggen. Dus zelfs als u geen medische student bent, krijgt u nog steeds een goed idee van wat deze termen betekenen.

Indica

Voordat we de indica-soort toelichten, gaan we eerst kijken naar de korte geschiedenis van cannabissoorten:

Vroeger waren er maar 2 soorten cannabissoorten: “Cannabis Indica” en “Cannabis Sativa”. Dus alle soorten waren 100% indica of 100% sativa.

Na generaties van kruising combineren de meeste soorten tegenwoordig de genetica van zowel indica- als sativa-soorten. Slechts een paar pure soorten zijn tegenwoordig op de markt beschikbaar.

Laten we, rekening houdend met deze korte geschiedenis, teruggaan naar de indica-soort.

Indica-planten zijn meestal korter dan zowel sativa- als hybride planten. Ze zijn ook dikker met bredere en meer dichte bladeren. Dus hun planten hebben niet zoveel ruimte nodig als de andere soorten.

Indica-cannabis heeft ontspannende, kalmerende en kalmerende effecten waardoor je het gevoel hebt in de lucht te zweven. Bij de meeste van deze soorten voel je je tegelijkertijd ontspannen en opgewonden.

De opwinding duurt echter niet lang, maar het diepe ontspannen wel. Daarom worden ze meestal ‘s nachts gebruikt om een ​​goede nachtrust te krijgen.

Artsen schrijven vaak indica-cannabis voor voor de behandeling van:

Pijn
Spanning
Slapeloosheid
Depressie
Spiertrekkingen

sativa

Sativa-planten zijn het langst. Ze hebben dunne, lange bladeren die er geweldig uitzien in een tuin. Je hebt veel meer ruimte nodig om deze soorten te planten in vergelijking met indica en hybride.

Sativa-cannabis creëert sterke hersengevoelens die je humeur verbeteren en je meer gefocust maken. Dus natuurlijk worden ze meestal overdag gebruikt.

Over het algemeen hebben sativa-soorten de volgende 5 kwaliteiten:

Anti angst.
Vergroot de focus.
Antidepressiva.
Vermindert chronische pijn.
Verhoogt de productie van serotonine – een neurotransmitter die betrokken is bij de regulatie van stemming, slaap, angst, eetlust en leren.

Zoals we eerder hebben vermeld, moet je overdag altijd sativa-soorten roken omdat ze je het gevoel geven:

Hongerig
gericht
Creatief
Spraakzaam
Energiek

Hybride

Hybride, zoals hun naam al doet vermoeden, zijn combinatiestammen van zowel indica als sativa. Daarom hebben ze kwaliteiten van zowel indica als sativa. Daarom kunnen we deze soorten op elk moment van de dag gebruiken.

Hybride soorten zijn bijna altijd indica-dominant of sativa-dominant – behalve in zeldzame gevallen waarin de indica: sativa in evenwicht is op 50:50.

Nu ken je het verschil tussen indica, sativa en hybride soorten. We hopen dat u de volgende keer dat u een van deze voorwaarden tegenkomt, al een goed begrip heeft van wat ze betekenen.

Als je wiet online tegen de beste prijzen wilt kopen, bekijk dan onze officiële winkel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to top