• No products in the cart.
View Cart
Subtotal: 0.00

Blog

Uitgelegd: Verschil tussen Indica, Sativa en Hybride Soorten

Uitgelegd: Verschil tussen Indica, Sativa en Hybride Soorten

Als je ooit een joint hebt gerookt, weet je dat het de moeite waard is! En als je ooit iets hebt gelezen over de verschillende soorten wiet, dan heb je waarschijnlijk deze drie woorden gehoord: indica, sativa en hybride.

Als je geen idee hebt wat deze drie termen betekenen, maak je dan geen zorgen. Want we hebben alle antwoorden die je zoekt.

In dit korte artikel leggen we alle verschillen tussen indica, sativa en hybride soorten uit in gewoon Nederlands. Dus zelfs als je geen student geneeskunde bent, krijg je nog steeds een goed idee van wat deze termen betekenen.

Indica

Voordat we de indica soort uitleggen, laten we eerst eens kijken naar de korte geschiedenis van de cannabis soorten:

Lang geleden waren er slechts 2 soorten cannabissoorten: “Cannabis Indica” en “Cannabis Sativa”. Dus alle soorten waren of 100% indica of 100% sativa.

Na generaties van kruisingen, combineren de meeste soorten vandaag de dag de genetica van zowel indica als sativa. Er zijn slechts enkele zuivere soorten op de markt verkrijgbaar.

Met deze korte geschiedenis in het achterhoofd, komen we terug op de indica soort.

Indica planten zijn meestal korter dan zowel sativa als hybride planten. Ze zijn ook meer gedrongen met bredere en dichtere bladeren. De planten hebben dus niet zoveel ruimte nodig als de andere soorten.

Indica cannabis heeft een ontspannend, kalmerend en verzachtend effect waardoor je het gevoel hebt dat je in de lucht zweeft. De meeste van deze soorten zorgen ervoor dat je je ontspannen en opgewonden tegelijk voelt.

De opwinding duurt echter niet lang, maar de diepe ontspanning wel. Daarom wordt het meestal ‘s nachts gebruikt om een goede nachtrust te krijgen.

Artsen geven vaak indica wiet voor de behandeling van:

Pijn
Stress
Slapeloosheid
Depressie
Spierspasmen

Sativa

Sativa planten zijn de hoogste. Ze hebben dunne, lange bladeren die er geweldig uitzien in een tuin. Je hebt veel meer ruimte nodig om deze soorten te planten dan indica en hybride.

Sativa wiet zorgt voor sterke geestelijke gevoelens die je humeur verbeteren en je meer gefocust maken. Dus natuurlijk worden ze meestal overdag gebruikt.

Over het algemeen hebben sativa soorten de volgende 5 eigenschappen:

Tegen angst.
Verhoogt de focus.
Antidepressivum.
Vermindert chronische pijn.
Verhoogt de productie van serotonine – een neurotransmitter die betrokken is bij de regulatie van stemming, slaap, angst, eetlust en leren.

Zoals we al eerder hebben gezegd, moet je overdag altijd sativa soorten roken, omdat het je de volgende gevoelens geeft:

Hongerig
Gefocust
Creatief
Spraakzaam
Energiek

Hybride

Hybride zijn, zoals hun naam al aangeeft, gecombineerde soorten van zowel indica als sativa. Daarom hebben ze kwaliteiten van zowel indica als sativa. Daarom kunnen we deze soorten op elk moment van de dag gebruiken.

Hybride soorten zijn bijna altijd ofwel indica-dominant of sativa-dominant – behalve in zeldzame gevallen wanneer de indica:sativa 50:50 is gebalanceerd.

Nu weet je het verschil tussen indica, sativa en hybride soorten. We hopen dat je de volgende keer dat je één van deze termen tegenkomt, al een goed beeld hebt van wat ze betekenen.

Als je online wiet wilt kopen met de beste prijzen, bezoek dan onze officiële winkel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to top