• No products in the cart.
View Cart
Subtotal: 0.00

Blog

Amnesia Haze Wiet: Cannabis Strain Informatie & Review

Wil je meer weten over Amnesia haze kweken of roken? Lees dan zeker dit uitgebreide artikel. Een ware cannabis connaisseur weet dat cannabis niet één plant is maar een verzamelnaam voor talloze strains. Amnesia haze wiet is daar één van. De haze genetica kom je ook tegen in varianten. Royal Haze Automatic bestaat bijvoorbeeld uit Amnesia Haze, Skunk en Ruderalis. Ook Lemon Shining Silver Haze genetica bestaat voor een deel uit Amnesia haze wiet. In deze review lees je informatie over Amnesia haze wiet, over de zaden en over het kweken ervan. En niet te vergeten, over de ervaringen met het roken van deze populaire wiet: Amnesia haze.

Amnesia haze zaden

Om bij het begin te beginnen, wat moet je weten van de Amnesia haze wietzaden? Je kunt Amnesia haze wietzaden feminized kopen. De genetica bestaat uit hetzelfde als de originele Amnesia haze wiet. Prijzen voor Amnesia haze zaden zijn vergelijkbaar met andere soorten. Er zijn goedkopere wietzaadjes en duurdere, maar belangrijk is om altijd naar de opbrengst te kijken.

Hoeveel wiet van haze zaden?

Om een schatting van de opbrengst Amnesia haze wietzaden te geven: buitenkweek kan ongeveer 650-700 gram per plant geven. Voor binnenkweek ligt het aantal lager. Je kunt van een hoge opbrengst spreken bij 600-650 gram. Maar staar je niet blind op buitenkweek, want Amnesia haze wiet heeft een langere bloeitijd dan gemiddeld. Doordat een langere bloei periode nodig is, kan er ook meer misgaan. Zeker in het Nederlandse klimaat.

 

Amnesia Haze Wiet

Amnesia haze kweken

Zoals gezegd kun je Amnesia haze zaden kopen en deze buiten of binnen kweken. De bloeitijd is 10-11 weken. Doordat de plant bij buitenkweek maar liefst 2,1 meter hoog kan worden, dien je voorzorgsmaatregelen te nemen voor slecht weer. Takken zouden dan immers kunnen breken. Binnen wordt de plant zo’n 80-140 cm hoog. Oogsten kan eind oktober bij buitenkweek. Met de Nederlandse zomers moet je wel hopen op lekker weer vanwege dat er een langere bloei periode nodig is voor een hoge opbrengst.

Hoe zit het kweekproces eruit?

Door de lange bloeitijd in combinatie met dat een warm klimaat nodig is, is het goed je planten vaak te controleren. Door de hoge kiemkracht zullen de planten meestal mooi opkomen. Het gevaar zit hem echter in de vele weken bloeitijd. De cannabis planten zullen groeien tijdens het lengen van de dagen. Ze hebben zo’n 10 uur zonlicht per dag wel nodig! De wietplant zal nog steeds groeien bij dagelijks minimaal 6 uur zonlicht, maar de planten blijven kleiner en de opbrengst zal lager zijn.

De bloeiperiode

De bloeiperiode van de wietplant begint wanneer de dagen korter worden. Meestal start de bloeiperiode eind juni. Houd rekening met je plantperiode, want ook al laten ze een hoge kiemkracht zien, de zonnewende is nodig om de bloeitijd te laten starten. Voor een beginnende kweker kan het starten met autoflower zaden daarom aan te raden zijn. Deze starten sneller met bloeien.

Mannelijk plant weghalen

Aan het begin van de bloeitijd kun je zien of je toevallig mannelijke wiet zaden opgekweekt hebt. Zelfs wanneer je zaden bij een ervaren kweker koopt, kun je een aantal zaden ertussen hebben die mannelijke planten of hermafrodieten voortbrengen. Je kunt deze het beste weghalen bij je vrouwelijke planten. De mannelijke en vrouwelijke wietsoort reageren op elkaar. Vrouwelijke wietplanten zullen minder mooie toppen krijgen als ze bevrucht worden. Let daarom ook op hermafrodiet planten, deze planten hebben zowel mannelijke als vrouwelijke eigenschappen.

Autoflower Amnesia haze

Bestaan er Amnesia haze zaden autoflower? Ja de Amnesia Haze Automatic van Royal Queen Seeds is een autoflower variant van Amnesia haze zaden. Deze plant bestaat naast de oer oude haze genetica, uit een combinatie van ruderalis genetica. De groei en 12 weken bloeitijd wordt verkort tot zo’n 80-85 dagen. De grote opbrengsten zoals met Amnesia haze kweken krijg je echter niet. Je kunt zo’n 180 gram met binnenkweek en 400 gram met buitenkweek per plant verwachten.

Voor autoflower zaden is deze opbrengst enorm groot. Het voordeel van autoflower is dat je de kweek sessie meerdere malen per jaar kunt herhalen. Zeker bij een gevoelige plant en buitenkweek heeft autoflower voordelen, de kans op een mislukte oogst is kleiner.

 

Amnesia Haze Wiet

Schimmel of last van insecten

Wanneer de omstandigheden ideaal zijn, zul je niet snel last hebben van schimmel of insecten. Wanneer de ruimte waar je binnen kweekt een te hoge luchtvochtigheid heeft, kun je hier wel last van krijgen. Bij binnenkweek moet je goed ventileren. Plaats eventueel ventilatoren in je kas. Je kunt online hier veel over vinden, je bent immers niet de enige die wiet kweekt. Houd altijd de luchtvochtigheid goed in de gaten en pas deze aan tijdens de groei van de planten. Verwijder dood plantenafval. Doe dit ook om insectenplagen tegen te gaan. Bij buiten cannabis kweken moet je hopen op een droge zomer. Veel regen of een hoge luchtvochtigheid kan ook schimmel geven of insecten aantrekken.

Beter in het buitenland

Amnesia haze kweken in Nederland is een stuk moeilijker dan in locaties als Californië, Australië, Noord-Afrika en Zuid-Europa. Bij je selectie van wiet zaden kun je rekening met jouw klimaat houden.

Cannabis oogst

Wanneer de toppen van je Amnesia haze rijp zijn kun je deze oogsten. Houd er rekening mee dat voor het kweken volle zon nodig is om de toppen goed te laten rijpen. Daarna dien je de planten te laten drogen. Je komt in kweekadvies een periode van ongeveer 2 weken tegen voordat je kunt gaan trimmen. De tijd waarin je dit doet is belangrijk en heeft invloed op de smaak en geur. Voor direct gebruik hoeven toppen in principe minder droog te zijn dan voor het bewaren.

THC gehalte

Amnesia haze heeft een THC gehalte van 22%. Dit is ook afhankelijk van de omstandigheden van kweken.

Amnesia haze roken

Ook in de coffeeshop zul je Amnesia haze op de menukaart tegen kunnen komen. Maar wat kun je verwachten van de smaak en effecten? Hoe wordt het Amnesia haze effect omschreven? Iemand die Amnesia haze wiet rookt, zou zich fysiek ontspannen kunnen voelen.

Amnesia genetica

De Amnesia genetica is een 70% sativa dominante soort. Sativa genetica geeft aan dat gebruikers een high kunnen ervaren. Amnesia haze is 30% indica, wat zoals gebruikers aangeven een geweldige ontspanning kan geven. Of Amnesia haze jou een totale rust laat beleven hangt uiteraard ook af van hoe je je op dat moment voelt. Wanneer je reviews leest, kun je lezen over mensen die een krachtige werking tegen stress, pijn en depressie ervaren.

 

Amnesia Haze Wiet

Smaak van Amnesia haze

De smaak van Amnesia haze wordt omschreven als aards, zoet, citrusachtig en kruidig. Voor liefhebbers van lemon zou de Lemon Shining Silver Haze een alternatief kunnen zijn. Deze 75% sativa dominante soort lijkt op Amnesia haze maar heeft wel een wat andere uitwerking. De uitwerking verschilt altijd wat per plant, per persoon en is natuurlijk ook afhankelijk van het moment waarop je rookt.

Bestaat er ook Amnesia haze hasj?

Je komt Amnesia haze hasj ook tegen bij coffeeshops. Amnesia Hash zal veelal uit Marokko afkomstig zijn. Houd rekening met een hoog thc gehalte in de hasj. Ook al ben je ervaren, realiseer je dat Amnesia haze al bij de sterke wietsoorten behoort.

Een stukje geschiedenis

Met een 22% thc gehalte hoort Amnesia haze wiet tot de sterke wietsoort. Een hoog thc gehalte zegt al wat over het effect. Amnesia haze is ontstaan door een Amerikaanse expat die waarschijnlijk een van de eerste haze genetica ging kruisen. Het resultaat was goede sativa dominante genetica. Wie een jointje gerookt had van deze strain kon zomaar een psychedelische high ervaren. Er zijn nog veel meer hybriden haze soorten ontwikkeld, maar Amnesia haze blijft een klassieker.

Wist je dat

Amnesia haze meerdere Cannabis cups gewonnen heeft? Deze strain heeft prijzen in de wacht gesleept. Onder andere de 1st plaats in de Sativa Cup 2012 – High Times Cannabis Cup en in de High Times Cannabis Cup 2004. Dit is noemenswaardig vanwege de moeite die het kweken kost. Deze winsten dragen bij aan de legendarische reputatie van deze haze wietsoort.

Ook de populariteit is hoog. Bij Royal Queen Seeds staan de Amnesia haze zaden op het moment van schrijven op plek 8 en 9 in de top 10 cannabis zaden. Je vraagt je af hoe één soort op twee plekken kan staan? Op nummer 8 staat de autoflower variant en op nummer 9 staan de originele Amnesia haze zaden.

Samenvatting van Amnesia haze

Met 22% thc is Amnesia wiet misschien niet direct voor de beginnende gebruikers weggelegd. De effecten van Amnesia haze laten zich omschrijven als stoned en high tegelijk. De licht psychedelische high gecombineerd met een ontspannen gevoel kan snel merkbaar worden. Er wordt in reviews omschreven dat het effect wat vertraagd kan optreden. Zeg ongeveer 15 minuten later. Rook dus niet te veel in één keer, want daarna zou Amnesia haze als een bom in kunnen slaan. Het is en blijft een van de sterkste wietsoorten!

Voor mensen die zelf Amnesia haze zaden gaan kopen, is het verstandig om dit bij een betrouwbare partij te doen. Zeker bij de normale, dus de niet autoflower haze zaden, is dit aan te raden. De lange bloei in combinatie met het Nederlandse weer maken deze plant moeilijker te kweken dan de gemiddelde cannabis plant. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to top